Tubecon 2016 oli Meet & Greetien juhlaa

sosiaalinen media YouTube

15.8.2016 17:04:53 Kirjoittanut Johanna Söderlund

Tubecon 2016 oli Meet & Greetien juhlaa

Kolmatta kertaa järjestetty Tubecon oli isompi kuin koskaan aiemmin. Kymmenien metrien pituiset jonot kertoivat, että nuorille YouTube on yksi tämän hetken tärkeimmistä medioista. Sekunti tähtitubettajan kainalossa, sitten nimmari ja lopuksi selfie. Kaksipäiväiseksi laajentuneen tapahtuman suosituimpana vetonaulana oli tubettajien fanitapaamiset, eli Meet & Greetit.

Silloin kun osallistujat eivät jonottaneet fanitapaamisiin, päämäärättömältä näyttävä säntäily areenan käytävillä kertoi, että kiirettä piti. Ohjelmaa ja jonoa nimittäin riitti lähes jokaisen brändin omalla pisteellä, jotka olivat ymmärtäneet luoda aktivoivaa osallistumista. Pelkkien tuotenäytteiden jako ei tätä kiireistä osallistujakuntaa saanut pysähtymään. Huomiosta kilpailivat myös päälavan tapahtumat: musiikkikeikat ja tubettajien haastattelut.

Tubeconiin lähti myös Zeeland Familyn jengi, joka hajaantui heti avajaispäivänä perjantaina Hartwall Areenan käytäville. Tavoitteena oli selvittää, miten markkinoijien kannattaisi olla näkyvissä tässä teinien vuosittaisessa supertapahtumassa. Tässä vinkkimme, joilla onnistut Tubeconissa 2017:

Suosittu tubettaja pysäyttää
Pikameikki tai kynsienlakkaus suosikkitubettajan tekemänä saa nuoret jonottamaan pitkäänkin ständillesi. Pienikin yhteinen hetki tubettajan kanssa jää taatusti kävijän muistiin.

Uusi tekniikka kiinnostaa
Nuoret ovat pelottomia uuden teknologian kanssa. Tänä vuonna VR-lasit nähtiin useammallakin ständillä ja vetovoimaa niillä riitti. Esimerkiksi uutta Tuplaa pääsi maistamaan virtuaalimatkan jälkeen. Mikä onkaan ensi kesän uutuus?

Kannusta somejakoon, älä pakota
Pahin moka, jonka voit tehdä on pakottaa nuori somejakoon, jotta hän voi osallistua arvontaasi. Tee ständistäsi niin innostava, että nuori haluaa jakaa kuvan ja fiiliksen hetkestä brändisi kanssa.

Mietitkö vielä, mikä tässä kaikessa huumassa nuorisoa koukuttaa? Yksi vastaus löytyy perustelusta, jolla lahtelainen vloggaaja Jaakko Parkkali valittiin yleisöäänestyksessä vuoden suosikkitubettajaksi: ”Jaakko on niin energinen ja hauska. Aina kun katson hänen videoitaan, tulee hyvä mieli ja arkiset asiat unohtuvat.”

Siinä ohjenuoraa muuhunkin markkinointiin.

--------

Kun haluat olla mukana ensi vuoden Tubeconissa pysäyttävällä tavalla, ota yhteyttä.
 
Lue lisää somepalveluistamme 
Johanna Söderlund

Johanna Söderlund

Community Manager