Maukasta kesää

6.7.2016 10:00:00 Kirjoittanut Zeeland Family

Rentoa mieltä, aurinkoa, tuoreita marjoja ja herkuttelua. Muun muassa niistä on kiva kesä tehty. Kokeile uusia juttuja ja uusia asiakkaamme Suomen Sokerin reseptejä.

Oikein maukasta kesää!

Mustikkapiirakka-tikkarit, 10 kpl

 

Ainekset

100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Taloussokeria
2 rkl vettä

Täyte

1–1½ dl mustikoita
2 rkl hienonnettua minttua
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Taloussokeria

Pinnalle

1 munanvalkuainen
Dansukker Ruokokidesokeria
5 grillitikkua

Mittaa kulhoon rasva ja nypi joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Kaulitse taikina jauhotetulla leivinlaudalla. Ota lasilla 20 kpl halkaisijaltaan noin 7–8 cm pyörylöitä ja laita puolet niistä leivinpaperoidulle uunipellille. Jaa mustikat, minttu ja sokeri piiraspohjien keskelle. Voitele halutessasi reunat munanvalkuaisella (toimii "liimana"). Nosta loput pyörylät kansiksi ja painele haarukalla reunat kiinni. Voitele pinta munanvalkuaisella ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Puolita grillitikut ja tökkää ne kuumiin piiraisiin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Reseptin on laatinut Dansukker

Dansukker
Zeeland Family

Zeeland Family

Zeeland Family on Suomen monipuolisin markkinoinnin palvelutoimisto.